[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

 

 

 

 

LovelyLife kissalan taustaa

Rakkaus Maine Coon kissoihin syttyi vuonna 2009 kun hankin kaksi ensimmäistä kissaani. Kissan luonne ja ulkonäkö veivät mennessään heti. Ryhdyin tutkimaan kasvatukseen liittyviä asioita ja haastattelin kokeneita kasvattajia. Tein kasvatussuunnitelmani jossa halusin yhdistää show- ja out cross-linjaiset kissat. Tällä suunnitelmalla olen aloittanut omien linjojeni rakentamisen. Meillä on ollut viisi pentuetta. Kodissani asuu seitsemän aikuista kissaa, joista kolme on kastraatteja ja niistä yksi on Norjalainen metsäkissa. Kissat asuvat kodissani vapaasti ja pentueet pääsevät omasta huoneestaan meidän muiden joukkoon heti kun ovat riittävän suuria.

Luovutan pennut 14 viikon ikäisenä kahdesti rokotettuna, sirutettuna ja kaksi kertaa madotettuna. Pennun mukana uusi perhe saa kotiutumiseen starttipakkauksen, hoito- ja ruokintaohjeet yms hyödyllistä tietoa. Olen käytettävissä iloissa ja ongelmatilanteissa 24 h. Facebookissa meillä on oma ryhmä, jossa omistajat keskustelevat ja laittavat kuvia omista Lovelylife kissoistaan. Näin voimme seurata lemmikkiemme kehitystä yhdessä ja saadaan nopeasti vinkkejä arkipäivän tilanteisiin.

Asumme Varkaudessa 

Kasvatustoimintani perusperiaatteet ovat :

1. Hyväluonteisia kissoja jotka ovat mukavia ja viihdyttäviä perhekissoja. Lapset pitävät tästäkin rodusta. Leikki ja erilaisilla äänillä juttelu on tyypillistä rodulle. Rodusta löydät lisätietoa alla olevista linkeistä:

http://www.mainecoonkasvattajat.fi

http://www.mainecoon.fi

2. Terveys on kaikkein tärkein. Testaan jokaisen kasvatukseen valitsemani kissan.

 

  •  FeLV, FIV, veriryhmä
  •  HCM 1 ja SMA
  •  HCM-ultra, PKD-ultra
  •  Microsporum canis-ihosienitutkimus
  •  lonkkakuvaus

 

3. Näyttelytoiminta ja rodun kehittyminen

Käymme näyttelyissä varsin aktiivisesti. Harrastuksena se on hauska ja näyttelyissä tapaan kasvattajaystäviä ja muita kissaihmisiä. Nöyrällä mielellä oppii paljon ja positiivisella asenteella voi nauttia kisasta "kissa-hengessä".

Kun kissa on terve, mukava ja sosiaalinen.... voi sitä iloa kun kissa vielä sijoittuu hyvin näyttelyssä. Kissat tietää sen..

Kasvatuksessa on tärkeää että rotu kehittyy. Tästä syystä on näyttelytoiminta tärkeää. Tulokset antavat pidemmällä aikajanalla viitteitä mihin suuntaan oman kasvatustyöni tulisi kehittyä.

4. Ei pentutehtailua

Olemme kaikki varmasti tietoisia pentutehtailusta. Jokainen voi itse päättää mitä se on. Lovelylife -kissalassa harkitaan tarkkaan yhdistelmät ja pentueitten määrä. Tämä ei kuulosta lukijasta kovinkaan ihmeelliseltä ja osa harmistuu. Tämä uusi upea harrastustoiminta on minulle 60 vuotiaana tärkeä ja vaalin sen tuloksia. Haluan jättää jälkeeni kissojeni kanssa ihania ja kauniita Maine Cooneja jotka antavat kodeilleen LovelyLife-elämää.

Kiitos kiinnostuksestasi!

 

LovelyLife – kissala

Pirjo Ruokonen "Pipa"

0400 297 171

pruokonen1@gmail.com

www.lovelylife.fi

                Meillä on suunnitelmia syksylle 2021 ja keväälle 2022

 

   Clabacoon's Cimone Dolce Vita MCO fs 09  &  LovelyLife You Raise Me     Up  Ykä  MCO N 09 22

  sukupuu 

 

   https://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1445789;2:1487326&g=4&p=mco&o=ajgrep

    COI 14%

    

    Molemmille tehty hyväksytyt jalostustestit ja ne ovat katsottvissa  kissaliiton omakissa sivuilla

      Pennut ovat tabbyjä tai kuviottomia. 

 

   

  Cimone

   

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ykä