[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

 

 

 

 

LovelyLife kissalan taustaa

Rakkaus Maine Coon kissoihin syttyi vuonna 2009 kun hankin kaksi ensimmäistä kissaani. Kissan luonne ja ulkonäkö veivät mennessään heti. Ryhdyin tutkimaan kasvatukseen liittyviä asioita ja haastattelin kokeneita kasvattajia. Tein kasvatussuunnitelmani jossa halusin yhdistää show- ja out cross-linjaiset kissat. Tällä suunnitelmalla olen aloittanut omien linjojeni rakentamisen. Meillä on ollut viisi pentuetta. Kodissani asuu seitsemän aikuista kissaa, joista kolme on kastraatteja ja niistä yksi on Norjalainen metsäkissa. Kissat asuvat kodissani vapaasti ja pentueet pääsevät omasta huoneestaan meidän muiden joukkoon heti kun ovat riittävän suuria.

Luovutan pennut 14 viikon ikäisenä kahdesti rokotettuna, sirutettuna ja kaksi kertaa madotettuna. Pennun mukana uusi perhe saa kotiutumiseen starttipakkauksen, hoito- ja ruokintaohjeet yms hyödyllistä tietoa. Olen käytettävissä iloissa ja ongelmatilanteissa 24 h. Facebookissa meillä on oma ryhmä, jossa omistajat keskustelevat ja laittavat kuvia omista Lovelylife kissoistaan. Näin voimme seurata lemmikkiemme kehitystä yhdessä ja saadaan nopeasti vinkkejä arkipäivän tilanteisiin.

Asumme Varkaudessa 

Kasvatustoimintani perusperiaatteet ovat :

1. Hyväluonteisia kissoja jotka ovat mukavia ja viihdyttäviä perhekissoja. Lapset pitävät tästäkin rodusta. Leikki ja erilaisilla äänillä juttelu on tyypillistä rodulle. Rodusta löydät lisätietoa alla olevista linkeistä:

http://www.mainecoonkasvattajat.fi

http://www.mainecoon.fi

2. Terveys on kaikkein tärkein. Testaan jokaisen kasvatukseen valitsemani kissan.

 

  •  FeLV, FIV, veriryhmä
  •  HCM 1 ja SMA
  •  HCM-ultra, PKD-ultra
  •  Microsporum canis-ihosienitutkimus
  •  lonkkakuvaus

 

3. Näyttelytoiminta ja rodun kehittyminen

Käymme näyttelyissä varsin aktiivisesti. Harrastuksena se on hauska ja näyttelyissä tapaan kasvattajaystäviä ja muita kissaihmisiä. Nöyrällä mielellä oppii paljon ja positiivisella asenteella voi nauttia kisasta "kissa-hengessä".

Kun kissa on terve, mukava ja sosiaalinen.... voi sitä iloa kun kissa vielä sijoittuu hyvin näyttelyssä. Kissat tietää sen..

Kasvatuksessa on tärkeää että rotu kehittyy. Tästä syystä on näyttelytoiminta tärkeää. Tulokset antavat pidemmällä aikajanalla viitteitä mihin suuntaan oman kasvatustyöni tulisi kehittyä.

4. Ei pentutehtailua

Olemme kaikki varmasti tietoisia pentutehtailusta. Jokainen voi itse päättää mitä se on. Lovelylife -kissalassa harkitaan tarkkaan yhdistelmät ja pentueitten määrä. Tämä ei kuulosta lukijasta kovinkaan ihmeelliseltä ja osa harmistuu. Tämä uusi upea harrastustoiminta on minulle 60 vuotiaana tärkeä ja vaalin sen tuloksia. Haluan jättää jälkeeni kissojeni kanssa ihania ja kauniita Maine Cooneja jotka antavat kodeilleen LovelyLife-elämää.

Kiitos kiinnostuksestasi!

 

LovelyLife – kissala

Pirjo Ruokonen "Pipa"

0400 297 171

pruokonen1@gmail.com

www.lovelylife.fi

                Suunnitelmat

                Minä suunnittelen ja luonto päättää

           Kaikille yhdistelmien kissoille on tehty jalostustestit

 

             Kesä - syksy  2021

 

 

 

    Clabacoon's Cimone Dolce Vita MCO fs 09 &  Tuscaloosa Crossfire                MCO d 09 23 Martti

     sukutaulu

 

     https://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1445789;2:1165765&g=4&p=mco&o=elastic

 

      COI 13,8%

 

        Martti                                                            Cimone

 

                  

 

   

 

  LovelyLife Sun Disc Kuutar MCO n 23  &  LovelyLife La'Boheme Rodolfo       MCO a

     sukutaulu

     https://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1492155;2:1519285&g=4&p=mco&o=elastic

 

       COI 14,1

    

      Kuutar                                                                  Rodolfo on nuori poika ja kuva laitetaan kun                                                                                                            jalostustestit on tehty